ա: 50-60 հատ կանաչ ընկույզը կտրտել, լցնել 3 լիտրանոց բանկայի մեջ, ավելացնել օղի և 2 ամիս պահել չոր և մութ տեղ: Այնուհետև զանգվածը քամել: 1 կգ ծաքարը եփել 1 լ ջրի հետ: Կարելի է պատրաստի լիկյորի վրա ավելացնել 1 օղու բաժակ կոնյակ:
Պոչերը հեռացրած և լվացած բալը լցնել լայնավիզ շիշը, միչև վիզը լցնել շաքարավազ, թանզիֆով ծածկել և կապել: 40 օր դնել արևի տակ: Ստացած բալի հյութը խառնել եռացրած ու սառեցրած ջրի և օղու հետ...
50 գ աղացած սուրճի վրա լցնել սառը ջուր, հասցնել եռման ջերմաստիճանի և կրակից իջեցնել: Ամանը ծածկել ափսեով և պահել 48 ժամ, այդ ժամանակաընթացքում սուրճը նստում է, իսկ հեղուկը դառնում թափանցիկ...