ա: 50-60 հատ կանաչ ընկույզը կտրտել, լցնել 3 լիտրանոց բանկայի մեջ, ավելացնել օղի և 2 ամիս պահել չոր և մութ տեղ: Այնուհետև զանգվածը քամել: 1 կգ ծաքարը եփել 1 լ ջրի հետ: Կարելի է պատրաստի լիկյորի վրա ավելացնել 1 օղու բաժակ կոնյակ: բ: 30 հատ կանաչ ընկույզը լվանալ, մեջտեղից կիսել, լցնել 3 լիտրանոց բանկայի մեջ, ավելացնել 0,5 լ ջուր 0,5 լ սպիրտի հետ խառնած կամ 1 լ օղի, 1 ճաշի գդալ դարշին, 10 մեխակ, 1 տուփ վանիլ, փակել կափարիչով և 40 օր դնել չոր և մութ տեղ: Այդ ընթացքում բանկան հաճախակի թափահարել: Այնուհետև ընկույզները հանել, ավելացնել եռացրած, սառեցրած օշարակ "1 բաժակ ջրին` 2 բաժակ շաքարավազ": Ապա լիկյորը թանզիֆով քամել: Լիկյորը պատրաստ է օգտագործելու համար:
|